Porady Stanowiska Specjalista ds. HR – zakres obowiązków
22.05.2019

Specjalista ds. HR – zakres obowiązków

22.05.2019

Specjalista ds. HR odpowiada m.in. za koordynację czynności związanych z prowadzeniem spraw pracowniczych, rozliczanie czasu pracy wraz ze sporządzaniem list płac czy samodzielne przeprowadzanie procesu rekrutacyjnego. Osoba obsadzona na tym stanowisku bierze aktywny udział w życiu firmy i pomaga rozwiązywać konflikty między pracownikami. Aby rozpocząć karierę w branży HR, należy mieć ukończone studia wyższe, np. na kierunku: psychologia lub zarządzanie zasobami ludzkimi. Praca ma wymiar ośmiogodzinny.

• kształtowanie polityki oraz strategii personalnej przedsiębiorstwa
  • prowadzenie dokumentacji kadrowo-płacowej
  • rekrutacja nowych pracowników

Od kandydatów oczekuje się samodzielności, lojalności wobec pracodawcy, a także wysoko rozwiniętych kompetencji społecznych, które przydadzą się w częstych kontaktach międzyludzkich. Konieczna będzie również znajomość języka angielskiego, umiejętność obsługi komputera i znajomość metod rekrutacyjnych.

Specjalistów ds. HR poszukują firmy handlowe i produkcyjne, przedsiębiorstwa zajmujące się doradztwem personalnym bądź urzędy pracy.