Porady Stanowiska Pizzer – zakres obowiązków
15.05.2019

Pizzer – zakres obowiązków

15.05.2019
Autor wpisu admin

Pizzer zajmuje się przygotowywaniem różnych rodzajów pizzy zgodnie z zamówieniami klientów. Przez cały czas dba też o utrzymanie perfekcyjnej czystości na stanowisku pracy. W tym zawodzie wymagana jest książeczka sanitarno-epidemiologiczna. Mile widziane są osoby z wykształceniem gastronomicznym. Praca ma najczęściej charakter zmianowy.

Główne obowiązki:

  • przygotowywanie pizzy na bazie konkretnych przepisów kulinarnych
  • obsługa specjalistycznego pieca do pieczenia
  • współpraca z personelem
  • prawidłowe przechowywanie produktów spożywczych

Dobry pizzer powinien mieć zdolności manualne, niezbędne przede wszystkim w przypadku ręcznego rozkręcania ciasta. Musi wykazywać się umiejętnościami organizacyjnymi, aby szybko realizować kolejne zlecenia. Pizzer współpracuje z pozostałymi pracownikami lokalu gastronomicznego, dlatego ważne są także zdolności komunikacyjne.

Sprawdź oferty pracy

Oferty zatrudnienia są udostępniane przez właścicieli lokali gastronomicznych. W praktyce pizzer znajdzie pracę między innymi w pizzerii, restauracji, pubie lub barze.

Oceń artykuł