Kierownik gastronomii – zakres obowiązków

Kategoria
Stanowiska

Autor wpisu
Pracuj.pl
Kategoria: Stanowiska

Kierownik gastronomii dba o prawidłowe funkcjonowanie lokalu. To ekspert zarówno w dziedzinie kulinariów, jak i sferze wszelkich prac biurowych i kadrowych.

Główne obowiązki:

  • zarządzanie działem gastronomii
  • nadzór nad wszystkimi działaniami
  • planowanie pracy
  • realizowanie założeń budżetowych
  • zarządzanie pracownikami, dbanie o ich rozwój i przeszkolenie
  • współpraca z działem marketingu w celu promowania podejmowanych działań i zdobycia jak najwięcej klientów

Kandydat powinien odznaczać się: dobrą organizacją pracy, komunikatywnością, umiejętnościami w zakresie zarządzania ludźmi. Pracodawcy szukają osób wyróżniających się samodzielnością w działaniu, a także odpornością na stres. Preferowane jest wykształcenie z zakresu gastronomii i sztuki kulinarnej oraz np. hotelarstwa.

Sprawdź oferty pracy

Kierownik gastronomii to osoba, która znajdzie zatrudnienie m.in. w hotelach, pensjonatach, zajazdach, restauracjach lub kawiarniach.

Oceń artykuł


Narzędzia