Kucharz – kto to jest?

Kategoria
Kariera i rozw├│j

Autor wpisu
Pracuj.pl Ocena tre┼Ťci 5/5 (1)
Ocena tre┼Ťci 5/5 (1)

Kucharz ÔÇô osoba pracuj─ůca w bran┼╝y gastronomicznej; w restauracjach, firmach cateringowych, barach itp. Aby wykonywa─ç ten zaw├│d, nie trzeba posiada─ç wykszta┼écenia specjalistycznego. Licz─ů si─Ö przede wszystkim umiej─Ötno┼Ťci. Kucharz powinien by─ç kreatywny i mie─ç rozwini─Öty zmys┼é estetyczny oraz wyczucie smaku. Dzi─Öki temu mo┼╝e opracowywa─ç przepisy i serwowa─ç dania w finezyjny, wyszukany spos├│b. Wa┼╝ne, by kandydat by┼é r├│wnie┼╝ otwarty na wiedz─Ö, poznawanie nowych smak├│w i potraw.┬á Pracodawcy szczeg├│lnie ceni─ů kucharzy, kt├│rzy s─ů pasjonatami kulinari├│w i ch─Ötnie ┼Ťledz─ů nowinki gastronomiczne.

 

Oceń artykuł


Narz─Ödzia