Porady Kariera i rozwój Kucharz - kto to jest?
13.06.2018  | 2 min czytania

Kucharz - kto to jest?

13.06.2018  | 2 min czytania
Autor wpisu Pracuj.pl
Ocena treści
(5)

Kucharz – osoba pracująca w branży gastronomicznej; w restauracjach, firmach cateringowych, barach itp. Aby wykonywać ten zawód, nie trzeba posiadać wykształcenia specjalistycznego. Liczą się przede wszystkim umiejętności. Kucharz powinien być kreatywny i mieć rozwinięty zmysł estetyczny oraz wyczucie smaku. Dzięki temu może opracowywać przepisy i serwować dania w finezyjny, wyszukany sposób. Ważne, by kandydat był również otwarty na wiedzę, poznawanie nowych smaków i potraw.  Pracodawcy szczególnie cenią kucharzy, którzy są pasjonatami kulinariów i chętnie śledzą nowinki gastronomiczne.

 

Oceń artykuł